E-mail: info@shirazrestaurant.nl

BEL ONS NU: 070 - 7522580

Voorgerechten

Tempura ....................................................................................................... 5.00

Vijf knapperige, gefrituurde garnalen.


Calamares ....................................................................................................... 5.50

Zeven knapperige, gefrituurde inktvisringen.

  

Soep jo ....................................................................................................... 4.50

Soep van kip, gerst en wortels


Gehakt kabab ......................................................................................................  5.00

Gegrild lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden.


Khorma .....................................................................................................   3.50

Dadels met geitenkaas in bladerdeeg, vers uit de oven. Op smaak gebracht met tijm.


Samoesa  .............................................................................. 3.50

Vijf gefrituurde bladerdeeghapjes, gevuld met groenten. Op smaak gebracht met Iraanse kruiden.


Ashe reshte  ......................................................................... 4.50

Huisgemaakte Iraanse groentesoep, rijkelijk gevuld met verschillende groenten, Iraanse noedels, spinazie en linzen. Gegarneerd met gesmoorde uien en kashk (gedroogde karnemelk).

Kashke bademjan ..........................................................  7.00

Vegetarische warme dip, op basis van aubergines. Op smaak gebracht met gesmoorde uien, knoflook, munt en kashk (gedroogde karnemelk). Geserveerd met brood.


Mirza gasemi ....................................................................... 7.00

Gegrilde gerookte aubergine, gebakken met ei en op smaak gebracht met Iraanse kruiden en knoflook. Geserveerd met brood


Bademjane shekampor .............................................. 6.50

Aubergine gevuld met paprika en lamsgehakt, met daar bovenop gesmolten kaas. Op smaak gebracht met Iraanse kruiden.


Zeitoon  ..................................................................................  3.00

Bakje gekruide olijven met knoflook.


Sibzamini  .............................................................................  3.00

Vers gebakken friet.


Nan  ..........................................................................................  2.50

Vers brood


Dolma  ..................................................................................... 4.00

Zes gevulde wijnbladeren, gevuld met rijst. Op smaak gebracht met Iraanse kruiden.

Salade

Salade fasl ............................................................................ 5.00

Verse en frisse salade, met ijsbergsla, tomaat en komkommer. gegarneerd met fetakaas, olijven en een romige dressing.

Salade shirazi ..................................................................... 5.00

Traditionele Iraanse salade uit shiraz, met fijngesneden komkommer, tomaat, en uien. op smaak gebracht met verse munt, olijfolie, citroensap en zwarte peper.

Hoofdgerechten

Kabab koebide ................................................................. 12.00

Gegrild lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Kabab barg ........................................................................ 14.00

Gegrilde lamshaas, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Kabab soltani .................................................................... 17.50

Gegrilde lamshaas en lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Juje kabab .......................................................................... 13.00

Gegrilde kipfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Shishliek ................................................................................ 15.50

Gegrilde lamsracks, op smaak gebracht met Iraanse kruiden en olijfolie.Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Mix kabab voor 2 personen .................................... 35.00

Gegrilde lamshaas, lamsgehakt en kipfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Mix shiraz .............................................................................. 19.50

Gegrilde lamsracks en lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

Shiraz special .................................................................... 21.00

Gegrilde kipfilet en lamshaas, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Kabab vaziri ........................................................................ 17.00

Gegrilde kipfilet en lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst.

               

Baghali polo juje ............................................................. 15.50

Gegrilde kipfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst met tuinbonen en dille.

               

Zereshk polo ....................................................................... 15.50

Gegrilde kipfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en Iraanse rijst met zure rode bessen.


Mahi polo ............................................................................. 15.50

Gegrilde zalmfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met Iraanse rijst met tuinbonen en dille.


Mahi ......................................................................................... 15.50

Gegrilde zalmfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met friet.

Stoofgerechten

Abgoosht .............................................................................. 15.50

Gestoofd lamsvlees met tomaat, kikkererwten en aardappelen, op smaak gebracht met iraanse kruiden. geserveerd met brood.

               

Ghorme sabzi .................................................................... 15.50

Gestoofd lamsvlees en bonen, in een saus van peterselie, dille, spinazie, prei en citroen. geserveerd met iraanse rijst.

               

Baghali polo mahiche ................................................. 17.00

Gestoofde lamsschenkel, in tomatensaus, op smaak gebracht met kaneel en kurkuma. geserveerd met iraanse rijst met tuinbonen en dille.

               

Chelo mahiche ................................................................ 16.00

Gestoofde lamsschenkel, in tomatensaus, op smaak gebracht met kaneel en kurkuma. geserveerd met iraanse rijst.

Goreshte fesenjan ......................................................... 15.50

Gestoofde kip in een saus van granaatappel en walnoten. geserveerd met iraanse rijst.

               

Mahiche ................................................................................. 17.00

Gestoofde lamsschenkel, in tomatensaus, op smaak gebracht met kaneel en kurkuma. geserveerd met groenten en friet.

               

Mirza polo ............................................................................ 15.50

Gegrilde gerookte aubergine, gebakken met ei en op smaak gebracht met iraanse kruiden en knoflook. geserveerd met iraanse rijst, salade en mast khiar.

               

Fesenjan ............................................................................... 15.50

Gestoofde seitan (vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit), in een saus van granaatappel en walnoten. geserveerd met iraanse rijst en salade.

Bijgerechten

Mast moesir ......................................................................... 3.00

Yoghurt op smaak gebracht met knoflook.


Mast khiar .............................................................................. 3.00

Yoghurt met stukjes verse komkommer en Iraanse kruiden.

Sier torshi ............................................................................... 3.00

Huisgemaakte ingemaakte knoflook.


Khiar shour ............................................................................ 3.00

Gezuurde komkommer.


Torshi ........................................................................................ 3.00

Ingemaakte aubergine, bloemkool, wortelen en selderij, op smaak gebracht met Iraanse kruiden.

Nagerechten

Bastani sonati .................................................................... 5.00

Traditioneel Iraans saffraan ijs gegarneerd met geschaafde pistache.

               

Falude ...................................................................................... 5.00

Traditioneel Iraans ijs met bevroren noedels, gegarneerd met citroen.

Falude bastani ................................................................... 5.00

Mix van bastani sonati en falude.


Ab havij bastani ................................................................ 5.00

Vers wortelsap met bastani sonati.


Baklava ................................................................................... 2.00

Laagjes filodeeg gevuld met walnoot, gezoet met suikersiroop.

Kindermenu

Kindermenu gehakt ....................................................... 8.00

Gegrild lamsgehakt, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met Iraanse rijst of friet.

Kindermenu kip ................................................................. 8.00

Gegrilde kipfilet, op smaak gebracht met Iraanse kruiden. Geserveerd met Iraanse rijst of friet.